9/10/08

Gay Λύκειο


Μέχρι τώρα γνώριζα τα gay friendly μπαρ , αλλά σήμερα έμαθα και τα gay friendly Λύκεια! Ας γίνω ,όμως, πιο συγκεκριμένος :

Διάβασα στο ίντερνετ ότι στο Σικάγο ενδέχεται να λειτουργήσει ένα gay friendly Λύκειο μέχρι το 2010. Το εν λόγω Λύκειο θα απευθύνεται σε όλους τους μαθητές του Σικάγο και θα προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον σε gay μαθητές και λεσβίες μαθήτριες , οι οποίοι - όπως δείχνουν τα στοιχεία – πέφτουν συχνά θύματα σχολικού εκφοβισμού (bullying) και κατάθλιψης , ενώ παράλληλα παρουσιάζουν και υψηλά ποσοστά σχολικής διαρροής.

Επιπλέον , στα μαθήματα του σχολείου θα γίνεται αναφορά σε gay και λεσβιες που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία της χώρας τους , ώστε οι συγκεκριμένοι έφηβοι να έχουν σχετικά πρότυπα.

Το συγκεκριμένο Λύκειο δε θα είναι το πρώτο στις Η.Π.Α. , αφού ήδη υπάρχει ένα παρόμοιο στο Milwaukee , το οποίο αριθμεί 125 μαθητές εκ των οποίων το 60 με 70% υπολογιζεται ότι είναι gay , λεσβίες ή bi .

Πρόκειται ,ασφαλώς, για μια ασυνήθιστη είδηση και γι’ αυτό μου τράβηξε την προσοχή. Αρχικά , θεώρησα ότι ένα τέτοιο σχολείο μπορεί να μετατραπεί σε σχολείο-γκέτο που θα απομονώσει τους gay από τον υπόλοιπο μαθητικό πληθυσμό και θα τους κάνει πιο ευάλωτους σε επιθέσεις ομοφοβικών.

Από την άλλη ,όμως , σκέφτηκα πως ίσως και οι ομοφυλόφιλοι μαθητές να αισθάνονται καλύτερα και να εκφράζονται πιο ελεύθερα σε ένα τέτοιο σχολείο.

Η τελευταία μου σκέψη ,όμως , ήταν η εξής: είναι τα παιδιά των 15 ή 16 χρόνων αρκετά ώριμα και κατασταλαγμένα για να κάνουν μια τέτοια επιλογή; Μήπως είναι πρώιμο να βάλουν την «ταμπέλα» του ομοφυλόφιλου απ' αυτήν την ηλικία; Ειλικρινά , δεν ξέρω!

Η δική μου επιλογή ,πάντως, θα ήταν όλοι οι μαθητές να είναι ασφαλείς και ευπρόσδεκτοι σε όλα τα σχολεία.


Η είδηση υπάρχει εδώ.
Πηγή φωτογραφίας : http://fylloschool.blogspot.com/

27 σχόλια:

Artanis είπε...

Εμένα δεν με ενοχλεί...Τα παιδιά τώρα έχουν σεξουαλικές εμπειρίες από πολύ νωρίς...Ίσως και να ξέρουν, ή να πιστέυουν οτι ξέρουν...Είναι καλό πάντως να αισθάνονται ελεύθερα να εκφραστούν όπως θέλουν και να είναι και προστατευμένα...

Άσχετο: Αν είχες ποτέ γάτα, πέρνα να ρίξεις μια ματιά στο μπλογκ μου:
Προς Γατόφιλους...
Ζητούνται πληροφορίες...

apos είπε...

Το δικαίωμα στην επιλογή είναι σπουδαίο πράγμα. Όπως και το να μην ντρέπεσαι για την όποια επιλογή. Από τη σεξουαλική σου προτίμηση μέχρι την καύση μετά θάνατον, που λέει ο λόγος. Δεν είμαι όμως απολύτως βέβαιος αν αυτή η επιλογή (το σχολείο, όχι η ομοφυλοφιλία) θα έχει αποτελέσματα. Μάλλον θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα, γιατί ο «καθωσπρεπισμός» είναι ανίατη ασθένεια.

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

Artanis,άλλο το να ξέρουν κι άλλο το να πιστεύουν ότι ξέρουν... Επιπλέον, ελεύθερα και προστατευμένα θα έπρεπε να αισθάνονται τα παιδιά σε όλα τα σχολεία,όχι μόνο σε συγκεκριμένα! Καλημέρα!

Apos , συμφωνώ μαζί σου για την ελευθερία επιλογής,αλλά δε μου πολυαρέσει και η ιδέα της "γκετοποίησης" ενός μέρους του μαθητικού πληθυσμού. Ας μην ξεχνάμε πως ένας από τους στόχους του σχολείου είναι και η κοινωνικοποίηση,η οποία επιτυγχάνεται καλύτερα όταν στο ίδιο σχολείο συνυπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί μεταξύ τους μαθητές.

Ανώνυμος είπε...

WWW.ARELIS.GR
ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΡΩΤΟΝΟΜΙΚΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΥΣ

PN είπε...

Ενδιαφέρουσα είδηση. Και εγώ είμαι πολύ σκεπτικός για τη χρησιμότητα ενός τέτοιου σχολείου. Μην ξεχνάμε ότι την επιλογή του σχολείου δεν την κάνουν οι μαθητές, αλλά οι γονείς. Ποιος γονέας, λοιπόν, ξέρει ότι το παιδί του σε αυτή την ηλικία είναι gay ή όχι;

Δεν ξέρω τι γίνεται στην Αμερική. Αν και φοβάμαι και εγώ ότι ένα τέτοιο σχολείο θα λειτουργήσει τελικά ως γκέτο. Νομίζω όμως ότι στην Ελλάδα κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολα εφαρμόσιμο. Αλλά πέρα από αυτό, ειλικρινά δεν νομίζω ότι και θα το προτιμούσα.

Μαρια Νικολαου είπε...

Nop! Δεν θα απαντησω σε αυτο το θεμα γιατι ειμαι και νευρικια και υπηρχε αλλο ενα θεματακι στο μπλοκ σου παλαιοτερα που μου ανεβαζε την αδρεναλίνη
Θα πω μονο μια γλυκιά καλημερα και θα αποχωρήσω
Εχω το δικαιωμα ετσι δεν ειναι;

Ανώνυμος είπε...

Τείνω να συμφωνήσω με τον φίλο VK - μάλλον ως γκέτο θα λειτουργήσει ένα τέτοιο σχολείο. Ο σεβασμός πρέπει να αποτελεί εχέγγυο για την καλή λειτουργία κάθε οργανισμού και κάθε συστήματος αξιών. Την καλησπέρα μου!

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

@ανωνυμος
;;;;;;

VK , και μένα πολύ περίεργη μου φάνηκε η ειδηση. Τα παιδιά είναι πράγματι μικρά για μια τέτοια απόφαση και σε γενικές γραμμές δε μου αρέσουν οι διαχωρισμοί!

Μαρία , εννοείται πως έχεις κάθε δικαίωμα να απαντήσεις ή να μην απαντήσεις , να διαφωνήσεις ή να συμφωνήσεις. Καλησπέρα! Αλήθεια ποιο ήταν το άλλο θέμα που σε "τσάντισε";;;

Ακριβώς , θείε! Ο σεβασμός στη "διαφορετικότητα" πρέπει να υπάρχει πάντα και παντού.

Μαρια Νικολαου είπε...

χαχα ετσι που ξεχναω ακομη και τι εκανα πριν λιγο πρεπει να ψαξω το μπλοκ σου για να το θυμηθω
Οτι ηταν ενα το θυμαμαι ποιο ηταν δεν θυμαμαι αλλα θα ψαξω και θα σου το πω!!!

Μαρια Νικολαου είπε...

To βρηκα!
Με τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ MATRIX ειχα εκνευριστει..
Αν δεν το θυμασαι πηγαινε στην αναρτηση σου να το δεις
χεχε
καλο ΣΚ

musicbug είπε...

Poly endiaferousa eidisi alla tha symfwnisw se ayto pou les oti epeidi stin efiveia pername apo diafores faseis einai dyskolo na valeis tin tampela. Ki egw diafwnw me tin ghettopoiisi. Ase pou kai na exelixthei san idea stin Ellada den prokeitai na ginei.
Kalo weekend

syn-epikouros είπε...

Φαίνεται πως οι Αμερικανοί δε σταματούν να πειραματίζονται σε αντίθεση με κάποιους που περιμένουν το μεσσία, κι αυτό αξίζει τον κόπο έστω κι αν σ'εμάς ακούγεται παρακινδυνευμένο. Ίσως βγει κάτι καλό από το πείραμα.
Τους ασπασμούς μου.

City Addict είπε...

Gay σχολείο?
Μπράβο πρόοδος.. Καλή ιδέα.

:)

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας και απο μενα.

Απο οτι γνωριζουμε,τουλαχιστον μεχρι τωρα, τα παιδια συνειδητοποιουν το φυλο τους γυρω στα 15.Απλα εχουν εκπαιδευτει απο το περιβαλλον τους μεχρι να φτασουν σ'αυτην την συνειτοποιηση,οτι ειναι αγορια και κοριτσια [ντυσιμο,συμπεριφορα κτλ]. Απο την πειρα μου που δεν ειναι και λιγη-20 χρονια-πολλα παιδια για διαφορους και διαφορετικους λογους,θεωρουν οτι ειναι ομοφυλοφυλα.Για παραδειγμα,οταν ρωτησα εναν νεαρο αντρα 22 χρονων,πως καταλαβες οτι εισαι ομοφυλοφυλος,μου ειπε..ετσι μου ειπαν κατι παιδια στην τριτη δημοτικου γιατι εκανα παρεα με κοριτσια. Τωρα ετσι με βλεπουν ολοι και τι να κανω.Ομως δεν νιωθω καλα.Με τραβανε τα κοριτσια αλλα με τι μουτρα να τα πλησιασω.Συνεπως,εγω τουλαχιστον θεωρω απαραδεκτο ενα τετοιο σχολειο,Εκτος του οτι δημιουργει γκετο, τελικα παγιωνει και μια σεξουαλικη προτιμηση που δεν ειναι σιγουρο οτι ειναι αυτη!!!Αν ειναι,ειναι σεβαστη αν δεν ειναι ομως ????
Καλημερα σε ολους

Μαρια

Ανώνυμος είπε...

ΩΧ..ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟΝ ΛΑΘΟΣ! ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ -ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ κτλ ηθελα να γραψω.Αχ..Δυσλεξικε δασκαλε..εδω...δυσορθογραφικη συμβουλος.Λες???

Μαρια

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

Μαρία , δε σε κατηγορω για τα μαθήματα "Matrix"! Φαντάζεσαι να καλωδιώνουμε τα πιτσιρίκια για να μάθουν την προπαίδεια;;;;

Καλή εβδομάδα , bug! Σίγουρα στην Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει και ίσως και να μη χρειάζεται τελικά για όλους αυτούς τους λόγους που αναφέρθηκαν.

Γειά σου , Μάχο! Πολύ σωστή η επισήμανση σου! Οι Αμερικάνοι πειραματίζονται και κάνουν έρευνες για την εκπ/ση. Εμείς έχουμε βαλτώσει και μόνο επιδείνωη μπορούμε να περιμένουμε...
Τουλάχιστον , στο ΥΠΕΠΘ διαβάζουν τις ξένες έρευνες ή βαριούνται να κάνουν ακόμη κι αυτό;;;

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

Εξαρτημένη ,μήπως δεν είναι τελικά και τόσο καλή ιδέα;;;;

@δυσορθογραφική(!) Μαρία!

Μα καλά τον έλκουν τα κορίτσια και ντρέπεται να τα πλησάσει επειδή οι άλλοι τον θεωρούν ομοφυλόφιλο;;;; Γιατί; Φοβάται μη στενοχωρήσει αυτούς που του έφτιαξαν την τμπέλα; Ακραία περίπτωση... Κατά τ' άλλα , συμφωνώ μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα !!!!

Το παλικαρι που ανεφερα,στην πορεια εγινε ομοφυλοφιλος [αυτοεκπληρουμενη προφητεια].Αλλα καποια στιγμη ειδε με... εκπληξη οτι τον τραβανε τα κοριτσια και οχι τα αγορια.Δεν ειναι τοσο τραβηγμενο οσο πραγματικα φαινεται.Κοριτσι 15 χρονων που ασχολειται πολυ με το θεατρο,στην ιδια ερωτηση μου[πως το ξερεις οτι εισαι ομοφυλοφιλη],μου ειπε οτι αφου ειναι τοσο καλη στο θεατρο!!!! Στο θεατρο,οι πολυ καλοι ειναι ομοφυλοφιλοι.Αρα και αυτη!!!!Φυσικα παντα υπαρχει και κατι αλλο στην ζωη του παιδιου που ενισχυει το μπερδεμα αλλα το θεμα ειναι οτι κανεις δεν μπορει να ξερει σ'αυτες τις ηλικιες την σεξουαλικη του προτιμηση.Να νομιζει μπορει!

Να εχεις μια υπεροχη μερα

Μαρια

xomeritis είπε...

Όταν ζούσα στις Η.Π.Α. ήμουν εθελοντής σε gay οργάνωση και μια από τις αρμοδιότητές μου ήταν η τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας. Όταν έπαιρναν γονείς που αναρωτιόντουσαν για τον προσανατολισμό του παιδιού τους, τους συμβουλεύαμε να μην βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα.

Από την άλλη μεριά πολλά πράγματα είναι αποκρυσταλλωμένα στη ψυχολογία των εφήβων. Εγώ είχα κοπέλα από τα 15 μου και σεξουαλική σχέση μαζί της από τα 16. Η πρώτη μου σχέση με άτομο του ιδίου φύλου, ένα συνομήλικο συμφοιτητή μου ήταν στα 19. Μέχρι τα 19 ήξερα πολύ καλά ότι η σχέση με την κοπέλα μου δεν με κάλυπτε και είχα απόλυτη επίγνωση της έλξης (συναισθηματικής και σεξουαλικής) που μου προκαλούσαν οι συμμαθητές μου.

Ένα τέτοιο σχολείο, για μαθητές και μαθήτριες που έχουν ανάλογη επίγνωση, που την έχουν ομολογήσει στους δικούς τους και που – δυστυχώς – γίνονται θύματα παρενόχλησης στα σχολεία τους, είναι καλό να υπάρχει. Σκεφτείτε μόνο το λούκι που τραβάνε, γιατί ως εκπαιδευτικοί ξέρετε καλύτερα από μένα ότι η εφηβεία δεν δείχνει έλεος σε κανέναν

Για όσους από σας είσαστε λοιπόν εκπαιδευτικοί και ενδιαφέρεστε, είναι πολύ καλός φίλος μου ο υπεύθυνος συντονιστής εκπαιδευτικός, ο οποίος εκπόνησε το εγχειρίδιο κατά της ομοφοβίας για λογαριασμό του γαλλόφωνου βελγικού Υπουργείου Παιδείας. Αν θελήσετε να πληροφορηθείτε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί του (καταλαβαίνει και αγγλικά κι ελάχιστα ελληνικά).

To e-mail του

luclebelge@gmail.com

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

Μαρία , ευχαριστώ για τις πληροφορίες!Το θέμα είναι σύνθετο κι εσύ φαίνεται πως έχεις ασχοληθεί αρκετά.

Γεια σου ,thomas!Καλώς ήρθες στο μπλογκ μου! Πολύ ενδιαφέρουσα και η δική σου εμπειρία στο θέμα. Σίγουρα κάποιοι μαθητές περνάνε λούκι για τη σεξουαλικότητα τους , αλλά αν τους βάλουμε σε ξεχωριστό σχολείο δε νομίζω πως τους βοηθάμε. Καλύτερα να εκπαιδευσουμε τους υπόλοιπους να αποδέχονται το διαφορετικό.Δεν είναι εύκολο , αλλά μέσω της γνωριμίας και της καθημερινής επαφής είναι πιο πιθανο να υποχωρήσουν οι
προκαταλήψεις.

Όσον αφορά το εγχειρίδιο κατά της ομοφοβίας , πολύ φοβάμαι ότι δε θα βεθούν πολύ εκπ/κοι που θα τολμήσουν να το διδάξουν. Όχι επειδή είναι συντηρητικοί , αλλά επειδή θα φοβηθούν τις αντιδράσεις...

Flora είπε...

Είναι άξιο προβληματισμού αυτό το κείμενο.
Τάσσομαι εναντίον των gay ή φιλικών προς τους "gay" σχολείων... Τι δηλαδή; Θα έχουμε ένα σχολείο για κάθε τι που θα μας έρθει στο κεφάλι; Σχολείο φιλικό προς τους Ιρακινούς, τους πρόσφυγες, τους μοναχικούς, τους τρελάρες, τα ορφανά, τους ποιητές, τους νεραϊδοπαρμένους, τους bloggers... εντάξει, αστειεύομαι...
Ήθελα να πω πως το σχολείο είναι ΕΝΑ! Και πρέπει να "χωράει" τα πάντα με ΑΓΑΠΗ.
Και να αφήνει τα παιδιά μόνα τους να κρίνουν και να επιλέγουν...

Α... και κάτι άλλο.
Σου έχω, δάσκαλε, προσκλησούλα για μπλογκοπαίχνιδο!

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

Σωστά , flora! 1 σχολείο για όλα τα παιδιά!!! Θα περάσω από 'κει να δω το παιχνίδι...

dapnipako είπε...

Σχολειο για gay κ λεσβιες για να αποφυγουν το bullying ειναι καλο... αλλα οχι τοσο ισχυρο. πρωτον, γιατι τοτε θα επρεπε και τα υπερβαρα παιδια να πηγαινουν σε ειδικα σχολεια για να αποφυγουν τις δυσαρεστες επαφες με τους συμμαθητες τους, τα παιδια απο τα κατωτερα κοινωνικα στρωματα να μην συνυπαρχουν με τα παιδια απο ανωτερα στρωματα για να αποφυγουν και αυτα το bullying... Ενα τετοιο σχολειο για μενα θα ηταν για μενα μια θετικη εμπειρια αν λειτουργει ετσι οπως λειτουργουν στην αμερικη τα summer camps για υπερβαρα παιδια, οπου τα παιδια παρακολουθουνται απο ειδικους -παιδαγωγους, ψυχολογους, διατροφολογους και personal trainers- με σκοπο να τους βοηθησουν το προβλημα τους και να ζουν μια πιο ισσοροπημενη ζωη. το θα ηταν βοηθητικο και για τα gay παιδια αφου στις περισσοτερες περιπτωσεις εχουν πεσει θυματα βιασμου. Δεν ειμαι εναντια στην υπαρξη των gay... Αλλα πολλα gay ατομα ζουν ακραια, βαζοντας συνεχως σε κινδυνο τη ζωης τους. Αυτα τα ατομα, ποσο μαλλον αν ειναι παιδια- πρεπει να παρακολουθουνται απο ψυχολογους και να υποστηριζονται συνεχως. Αν η υπαρξη συμβουλων ηταν δυνατη σε αυτα τα σχολεια, τοτε για μενα θα ειχαν νοημα.

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

dapnipako,η υπαρξη συμβούλων θα ήταν καλό να υπάρχει σε όλα τα σχολεία και για όλους τους μαθητές που χρειάζονται συμβουλευτική! Για τους λόγους που έχουν ήδη αναφερθεί παραπάνω και γω καταλήγω πως τέτιοα σχολεία δε θα βοηθούσαν...

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα,

Δεν παρατηρήσατε μάλλον ότι το σχολείο είναι για όλα τα παιδιά.
Οπότε δεν είναι ακριβώς γκέτο.
Όλα αυτά βέβαια στην Αμερική [που "εννιά στους δέκα LGBT μαθητές δηλώνουν ότι έχουν υποστεί παρενόχληση στο σχολείο στη διάρκεια ενός έτους εξαιτίας της σεξουαλικότητάς τους. Έξι στους δέκα δεν νιώθουν ασφαλείς στο σχολείο για τον ίδιο λόγο και ένας στους τρεις δεν πήγε στο σχολείο μία μέρα τον περασμένο μήνα, επειδή ένιωθε ότι δεν ήταν ασφαλής" βλ. http://www.glsen.org/cgi-bin/iowa/all/news/record/2340.html, μέσω 10%], γιατί εδώ ούτε σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν έχουμε ακόμα στα σχολεία, ούτε ένα εγχειρίδιο κατά της ομοφοβίας κ ο συνήγορος του παιδιού δεν αναφέρεται καν στα ομοφυλόφιλα και διαφυλικά παιδιά.

Νομίζετε λοιπον ως εκπαιδευτικοί ότι αυτά τα παιδιά δεν τρώνε κράξιμο στο σχολείο;
Που ζείτε;
Κ αντί να τα βοηθήσετε τα ρωτάτε γιατί είναι ομοφυλόφιλα;
Ρωτάτε κ τους ετεροφυλόφιλους μαθητές γιατί είναι ετεροφυλόφιλοι;
Είναι ομοφυλόφιλοι γιατί τους αρέσουν άτομα του ίδιου φύλου, όχι επειδή είναι καλές στο θέατρο ή κάνουν παρέα με κορίτσια.
Σεβαστείτε λοιπόν την επίλογη των παιδιών. Το έχουν σκεφτεί πολύ πριν το δήλώσουν.

Επίσης Μαρία άλλο το φύλο που έχει γεννηθεί κάποιος, άλλο το φύλο που αισθάνεται ότι είναι και άλλο ο σεξουαλικός προσανατολισμός του. Τα οποία είναι ρευστά κ μπορούν να αλλάξουν στην πορεία της ζωής του.

Όσο για τα περί «αυτοεκπληρουμενης προφητειας» το μόνο που δείχνουν είναι ότι θεωρείτε την ομοφυλοφυλία κάτι το αρνητικό, που το ανεχόμαστε μόνο όταν δεν μπορούμε να το διορθώσουμε.

Τέλος dapnipako, όχι δεν "έχει βιαστεί η πλειοψηφεία των ομοφυλόφιλών παιδιών" ούτε "ζουν ακραια βαζοντας συνεχως σε κινδυνο τη ζωης τους" κ πραγματικά ελπίζω ότι όταν γράφεις "να παρακολουθουνται απο ψυχολογους και να υποστηριζονται συνεχως" να είναι στα πλαίσια αντίμετώπισης του bullying που δέχονται. Αν κ αυτοί που χρείαζονται περισσότερο τους συμβούλους είναι οι ίδιοι οι bullies.

Nicol

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

Γεια σου ,nicol! Τα παιδιά αυτά σίγουρα τρώνε κράξιμο στο σχολείο (όχι από ολους). Υπαρχουν όμως κι άλλα παιδιά που θα "φάνε κράξιμο" στο σχολείο όπως τα παχύσαρκα και υπέρβαρα παιδιά , οι πολύ καλοί μαθητές(φυτά) , τα παιδιά που φοράνε γυαλιά , τα παιδιά που έχουν προβλήματα λόγου κι ομιλίας κι ένα σωρό άλλα. Τα παιδιά κι οι έφηβοι,όπως θα ξέρεις, είναι πολυ σκληροί μεταξύ τους.
Ποια είναι ,λοιπόν, η λύση; Να κάνουμε ένα σχολείο για καθεμια από τις παραπάνω κατηγορίες;;; Δε νομίζω!
Οι μαθητές πρέπει να μαθουν να συνυπάρχουν με το διαφορετικό. Παράλληλα , πρέπει να διδάσκεται σε όλα τα σχολεία ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και οι "έξυπνοι" που κράζουν να εμποδιστούν από το να το επαναλάβουν!
Αν κάποιος θα έπρεπε να φύγει από το σχολείο του σε αυτήν την περίπτωση θα έπρεπε να είναι αυτός που κράζει όχι αυτός που κράζεται...

Ανώνυμος είπε...

Γεια ξανά,

Εννοείται ότι επιθυμία όλων μας είναι να είναι όλοι οι μαθητές ασφαλείς και ευπρόσδεκτοι σε όλα τα σχολεία! Πώς θα επιτευχθεί όμως; Ο Thomas Xomeritis πρότεινε ένα εγχειρίδιο κατά της ομοφοβίας και του είπατε ότι είναι πολύ δύσκολο να διδαχθεί [άραγε μόνο επειδή έχουμε ακόμα «Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων»;]. Οι προκαταλήψεις όμως δεν υποχωρούν μόνο με την καθημερινή επαφή. Πώς θα διδαχθεί ο σεβασμός που αναφέρετε;

Επίσης, δεν είναι οι μόνοι μαθητές που τρώνε κράξιμο, όπως κ δεν συμμετέχουν σε αυτό όλοι. Πόσοι όμως τους υποστηρίζουν; Είτε συμμαθητές, είτε καθηγητές. Σκεφτείτε ακόμα ότι η πλειοψηφία των LGBT παιδιών δεν έχει που να απευθυνθεί για στήριξη στον υπόλοιπο φιλικό και συγγενικό κύκλο.

Όταν στις ΗΠΑ 15χρονος δολοφονεί εν ψυχρώ συμμαθητή του μέσα στην τάξη επειδή του έδωσε μια κάρτα του Αγ. Βαλεντίνου [http://en.wikipedia.org/wiki/E.O._Green_School_shooting], σίγουρα αυτό ξεπερνά το bullying κ πάει πολύ παραπέρα [ενώ έχουν στα περισσότερα σχολεία gay-straight alliances]. Μέχρι να γίνουν λοιπόν όλα τα σχολεία ανοιχτά για όλα τα παιδιά, προτείνουν μια λύση. Παρότι δεν είναι Η επιθυμητή, είναι τουλάχιστον μια πρόταση, την οποία απορρίπτετε κατηγορηματικά χωρίς μια πρακτική αντιπρόταση. Δεν είναι αρνητικό λοιπόν να υπάρχει και ένα τέτοιο σχολείο για όσα παιδιά επιθυμούν να πάνε.

Κλείνοντας, επανερχόμενη στο αρχικό ποστ, αφού έχετε τόση επιφύλαξη αν είναι αρκετά ώριμοι οι LGBT έφηβοι για να επιλέξουν, δείτε εδώ ένα ερωτηματολόγιο για ετεροφυλόφιλους http://changegreecenow.blogspot.com/2007/03/blog-post_17.html

Κ δεν βάζουν την «ταμπέλα», ζούνε τη ζωή τους σύμφωνα με τα αισθήματά τους, χωρίς να καταπιέζονται για να είναι αποδεκτοί.

Φιλικά πάντα,

Nicol