20/7/08

Είπαν και ελάλησαν...




Και μετά από ένα μικρό διάλειμμα , συνεχίζουμε το πλούσιο καλλιτεχνικό μας πρόγραμμα με σκέψεις και λέξεις για την εκπαίδευση και τους δασκάλους(=εκπαιδευτικούς γενικώς) :

1.Όποιος είναι ανίκανος να μάθει , διδάσκει. (εμένα εννοεί;;;;;)
Oscar Wilde

2.Οι δάσκαλοι σου ανοίγουν την πόρτα , αλλά πρέπει να μπεις μέσα από μόνος σου. (το κακό είναι ότι μερικοί την ανοίγουμε για να βγάλουμε το μαθητή έξω…)
Κινέζικη παροιμία

3.Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι το παιδί να κυνηγάει τη γνώση και όχι τη γνώση «να κυνηγάει» το παιδί. (γι’ αυτό μερικοί μαθητές ακούνε «σχολείο» και φεύγουν τρέχοντας;;;;)
George Bernard Shaw

4.Τα εννιά δέκατα (9/10) της εκπαίδευσης είναι ενθάρρυνση. (συμφωνώ ,αλλά το εναπομείναν 1/10 τι είναι;;;)
Anatole France

5.Η εκπαίδευση είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για ν’ αλλάξει τον κόσμο. (προς το καλύτερο , ελπίζω…)
Nelson Mandela

6.Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να επιτύχουν ανέφικτους στόχους με ανεπαρκή μέσα. Το θαύμα είναι ότι μερικές φορές το καταφέρνουν. (πέστα , χρυσόστομε!)
Dr. Haim Ginott

7. Το σπουδαιότερο αποτέλεσμα της εκπαίδευσης είναι η ανεκτικότητα. (μακάρι...)
Helen Keller

8. Η εκπαίδευση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ανάπτυξη της ευφυϊας και στην ελευθερία της σκέψης. (σφυρίζω αδιάφορα…)
Bertrand A. Russell


Συνεχίζεται…

Υ.Γ. Τα κακόγουστα (εντός παρενθέσεων)σχόλια είναι δικά μου!!!
Υ.Γ.2 Ζεσταίνομαι!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πού έχεις χαθεί, βρε δάσκαλε? Νομίζω, πάντως, ότι όταν ο Mr. Mandela έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση, μάλλον το καλό είχε στο νου του :P (μην ξεχνάμε τι πέρασε κιόλας...)! Την καλησπέρα μου!!

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

Γεια σου , θείo! I' m lost in space and in summer...
Nai , και 'γω αυτό πιστεύω. Για καλό το είπε ο Mandela ,αλλά δυστυχώς η εκπαίδευση μπορει να χρησιμοποιηθεί και για αρνητικούς σκοπούς(προκαταλήψεις , στερεότυπα , μισαλλοδοξία...)

musicbug είπε...

Kalosirthes teacher na mas valeis kai pali se "taksi":-)
Pio poly symfwnw me ta logia tou Shaw alla kai tou Russell oso ki an antifaskei me tou Shaw pou symfwnw. Mallon eimai kapou sti mesi. An kai kata ti gnwmi mou ta kalytera gia tin paideia taxoun pei oi Floyd sto klasiko kommati:-)
Kali vdomada

PaNoS είπε...

Πειράζει που θα συμφωνήσω με όλα? Περισσότερο όμως με τον Dr. Haim Ginott! Άλλωστε αυτό δεν είναι δημόσια δωρεάν παιδεία?
Καλή εβδομάδα!!

Roadartist είπε...

απολαυστικότατος.. :))

apos είπε...

Εγώ πάλι ζεστάθηκα από τη διαπίστωση ότι τα περισσότερα από αυτά που αναφέρεις δεν έχουν εφαρμογή εδώ σε μας...
(μην το πάρεις προσωπικά, έ;)

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

music bug , είναι νωρίς για να μπείτε από τωρα σε τάξη!Παίξτε εέύθερα!!! Από Σεπτέμβριο και βλέπουμε... Καλοί οι Pink Floyd , αλλά εγώ θα προτιμήσω το proper education του Eric Prydz. :)

Πάνο , λογικό είναι να συμφωνείς με όλα ,γιατί ολα κρυβουν μια δόση αλήθειας μέσα τους. Εξαρτάται από ποια οπτική γωνία βλέπεις τα πράγματα...

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

Καλημέρα , καλλιτέχνιδα! Καλώς επέστρεψες στην πόλη!

Αpos,σίγουρα δεν τα βλέπουμε να εφαρμόζονται εδώ , αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει και κάποια χώρα που να βρίσκουν 100% εφαρμογή όλα αυτά... Για να γίνουν όλα αυτά χριάζεται και αλλαγή στη νοοτροπία μας. Πάντως ,πολύ φοβάμαι πως το 3 και το 8 τα έχουμε ψιλοκαταφέρει...